Vuonna 2023 tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun Forssa itsenäistyi. Vuoteen 1923 asti Forssa oli osa emäpitäjä Tammelaa.
Forssan kaupungin juhlavuoden yhtenä teemana on 100 tarinaa Forssasta. Kaupunkilaisia pyydetäänkin lähettämään valokuva ja tarina itsestään tai sukulaisestaan. Tarinoita ja kuvia toivotaan jokaiselta vuosikymmeneltä 1920-luvulta 2020-luvulle. Kuvan henkilön ei suinkaan tarvitse olla julkisuuden henkilö. Jokainen forssalainen on merkkihenkilö, jonka kuva ja tarina kiinnostavat yhtä lailla.
Tarinoiden ja aitojen forssalaisten kautta luodaan kuvaa kehittyvästä kaupungista, menneestä ja nykypäivästä. Sadasta kuvasta muodostetaan iso mosaiikkikuva ja tarinoita tullaan hyödyntämään kaupungin sosiaalisen median kanavissa ja muussa markkinoinnissa.
Oman kuvasi ja tarinasi voit lähettää painamalla Lähetä tarinasi -nappia.
Kaupunki pidättää oikeuden tekstimuutoksiin, muokkaukseen ja yksityishenkilöiden nimien julkaisuun.
Tämä kirjoitus on julkaistu vuoden 1981 Koskisillassa, Forssan opettajayhdistyksen toimittamassa kevätlehdessä.
Minun kotikaupunkini on Forssa. Se ei ole Suomen suurin eikä pienin kaupunki. Forssa ei ole kovinkaan vilkas liikenteeltään paitsi neljältä. Silloinhan suurin osa ihmisistä pääsee töistä. Forssassa on myös tehdas. Sen nimi on Finlayson. Tölö on Forssan suurin koulu. Forssassa on myös muita kouluja kuten Haudankorva ja Heikka ja on niitä muitakin kouluja Forssassa. Forssan suurimmat tavaratalot ovat Sokos, Forssamarket ja Eka. Forssassa on myös Ankkalammi. Siellä on kesällä joutsenia, puluja ja muita pikkulintuja. Forssassa on hyviä karkkikioskeja. Niistä kolme parasta on linja-autoaseman kioski, Talsoilan kioski ja Kalliomäen kioski. Forssassa on hyvät mahdollisuudet harrastaa kaikenlaista. Ei muuta sitten Forssasta kuin, että tämä on kaunis kaupunki.
Maiju Nieminen 3.b
Forssan historiaan voi tutustua myös museossa www.forssanmuseo.fi
www.piipunjuurella.fi