Sisältöön »

Forssalaisia tarinoita

 
 
 
Apteekin henkilökuntaa.
 

100 vuotta forssalaisia tarinoita

Vuonna 2023 tuli kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun Forssa itsenäistyi. Vuoteen 1923 asti Forssa oli osa emäpitäjä Tammelaa.

Forssan kaupungin juhlavuoden yhtenä teemana oli 100 tarinaa Forssasta. Kaupunkilaisia pyydettiin lähettämään valokuvia ja tarinoita itsestään tai sukulaisistaan. Tarinoita ja kuvia toivottiin jokaiselta vuosikymmeneltä 1920-luvulta 2020-luvulle.


 

Kotikaupunkini Forssa

16.12.2019 klo 09:30

Kotikaupunkini Forssa

 

Tämä kirjoitus on julkaistu vuoden 1981 Koskisillassa, Forssan opettajayhdistyksen toimittamassa kevätlehdessä.

Minun kotikaupunkini on Forssa. Se ei ole Suomen suurin eikä pienin kaupunki. Forssa ei ole kovinkaan vilkas liikenteeltään paitsi neljältä. Silloinhan suurin osa ihmisistä pääsee töistä. Forssassa on myös tehdas. Sen nimi on Finlayson. Tölö on Forssan suurin koulu. Forssassa on myös muita kouluja kuten Haudankorva ja Heikka ja on niitä muitakin kouluja Forssassa. Forssan suurimmat tavaratalot ovat Sokos, Forssamarket ja Eka. Forssassa on myös Ankkalammi. Siellä on kesällä joutsenia, puluja ja muita pikkulintuja. Forssassa on hyviä karkkikioskeja. Niistä kolme parasta on linja-autoaseman kioski, Talsoilan kioski ja Kalliomäen kioski. Forssassa on hyvät mahdollisuudet harrastaa kaikenlaista. Ei muuta sitten Forssasta kuin, että tämä on kaunis kaupunki.

Maiju Nieminen 3.b

 

Forssan historiaan voi tutustua myös museossa www.forssanmuseo.fi
www.piipunjuurella.fi