Sisältöön »

Forssalaisia tarinoita

 
 
 
Apteekin henkilökuntaa.
 

100 vuotta forssalaisia tarinoita

Forssa 100 vuotta -logo

Vuonna 2023 tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun Forssa itsenäistyi. Vuoteen 1923 asti Forssa oli osa emäpitäjä Tammelaa.

Forssan kaupungin juhlavuoden yhtenä teemana on 100 tarinaa Forssasta. Kaupunkilaisia pyydetäänkin lähettämään valokuva ja tarina itsestään tai sukulaisestaan. Tarinoita ja kuvia toivotaan jokaiselta vuosikymmeneltä 1920-luvulta 2020-luvulle. Kuvan henkilön ei suinkaan tarvitse olla julkisuuden henkilö. Jokainen forssalainen on merkkihenkilö, jonka kuva ja tarina kiinnostavat yhtä lailla.

Tarinoiden ja aitojen forssalaisten kautta luodaan kuvaa kehittyvästä kaupungista, menneestä ja nykypäivästä. Sadasta kuvasta muodostetaan iso mosaiikkikuva ja tarinoita tullaan hyödyntämään kaupungin sosiaalisen median kanavissa ja muussa markkinoinnissa.

Oman kuvasi ja tarinasi voit lähettää painamalla Lähetä tarinasi -nappia.

Kaupunki pidättää oikeuden tekstimuutoksiin, muokkaukseen ja yksityishenkilöiden nimien julkaisuun.

 

Lähetä tarinasi

 

Pikkupoika apteekissa

16.12.2019 klo 10:00

Pikkupoika apteekissa

 

Forssan Vanhaan Apteekkiin tuli pikkupoika. Mitä saisi olla? tiedusteli apteekkari John Hjelt (s. 12.10.1875, k 12.12.1975 Forssassa). Oleks sää apteekkali? kysyi poika. Kyllä, Hjelt vastasi. Myyks sää kalanmaksaöljyä? kyseli poika vielä? Kyllä vaan, sanoi Hjelt. Laukka mies, teki poika tiettäväksi.

Ote: Pylsypussi, Jorma Harjunen, 2004.

 

Forssan historiaan voi tutustua myös museossa www.forssanmuseo.fi
www.piipunjuurella.fi