Lasten Forssan kuvituskuva eri päiväkodeista

Varhaiskasvatus

Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa

Tervetuloa aloittamaan varhaiskasvatuksen uutta toimintavuotta 2020-2021! 

Pandemiatilanteesta johtuen noudatamme soveltuvin osin Opetushallituksen ja muiden viranomaisten ohjeistuksia poikkeusoloajalle. Ohjeistusten mukaiset toimet tehdään lasten hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistämiseksi ja jotta koronavirustartuntojen riski ei kasva. Ohjeistusten muuttuessa tiedotamme asiasta uudelleen.

Huomioittehan matkustukseen liittyvät rajoitukset, säännöt ja ohjeet. FSHKY:ltä saadun ohjeistuksen mukaan lapsen, joka on matkustanut maahan, jota ulkoministeriö ei ole luokitellut turvalliseksi, pitää jäädä karanteeniin kahdeksi viikoksi.

Heinäkuussa Forssassa on varhaiskasvatuksessa todettu myös Streptokokki A-bakteeria, josta johtuen noudatamme Forssan seudun hyvinvointi- ja kuntayhtymältä saatuja ohjeita erityistoimista kaikissa yksiköissämme. Nämä erityistoimet ovat voimassa toistaiseksi. Tiedotamme asiasta lisää tarpeen mukaan. Erityistoimet koskevat mm. lasten tehostettua käsihygieniaa, tehostettua siivousta ja henkilökunnan saamia toimintaohjeita. Henkilökunnalta saatte lisätietoja tarvittaessa arjen toimintatavoista.

Varhaiskasvatus perustuu lapsen ryhmän henkilökunnan ja huoltajien väliseen luottamukseen ja vuorovaikutukseen. Toimimme luonnollisesti salassapitosäännösten mukaisesti. Mikäli lapsenne sairastuu, olisi tärkeää tässä pandemia- ja epidemiatilanteessa, että ryhmän henkilökunta saisi tietää lapsen oireista. Lievästikään sairaan lapsen ei pidä tulla varhaiskasvatukseen.

Tarpeettomia lähikontakteja vältetään toiminnassa ja noudatamme tartuntoja ehkäisevää hygieniaa. Tehostamistoimista huolimatta huolehdimme, että lapsenne saa joka tilanteessa tarvitsemansa aikuisen läheisyyden, turvan ja vuorovaikutuksen mahdollisimman samalla tavalla kuin ennenkin.