Pieni luontoretki, iso elämys

Eräopas Inu Pelli vietti lapsena tuntikausia lähimetsässä leikkien Ronja Ryövärintytärtä. Kun Inu kasvoi, leikit jäivät, mutta metsä säilyi edelleen tärkeänä osana hänen elämäänsä. Asuttuaan vuosikausia kaupungissa Inu alkoi kuitenkin kaivata isompia metsiä, joissa seikkailla. Ne hän löysi Forssan seudulta. 

Eräopas Inu Pelli.

Auringon valo pilkahtelee havupuiden välistä Forestfulin yrittäjä Inu Pellin tarjotessa höyryävän kuumaa nokipannukahvia nuotioseurueelleen. Kansallispuistojen lisäksi täällä on kaunista lähiluontoa joka nurkalla, Pelli sanoo.
 - Luonnolla on tutkitusti monia terveyttä edistäviä vaikutuksia. Jo 20 minuutin oleskelu luonnossa lataa akkuja merkittävästi. Eikä aina tarvitse lähteä kauas, vaan pienikin viheralue riittää. Ja Forssan kansallisessa kaupunkipuistossahan niitä riittää. Forssassa luonnon vaikutuksen voi aistia ihan jo kävelemällä Loimijoen rantaa pitkin tai vaikka piknikillä Yhtiönpuistossa. Eikä tänne Lamminmäen laavulle ole keskustasta kovin pitkä matka. Parkkipaikka on lähes vieressä, joten tänne pääsee helposti lasten, vanhusten ja liikuntarajoitteisten kanssa.

Puistoja koko perheelle

Luonto voi olla todellinen aarreaitta etenkin lapsille. Pelli tietää tämän kokemuksesta, sillä hän vei hiljakkoin kymmenenvuotiaan poikansa sekä tämän pääkaupunkiseudulta vierailulle tulleet kaverit lyhyelle retkelle. – Pysähdyimme laavulle ja keitin meille nokipannulla kaakaot. Lapset sanoivat, että tällaisia hetkiä ei tapahdu kuin elokuvissa.  Toivon, että aikuiset veisivät lapsia enemmän luontoon. Metsässä liikkuminen kehittää tutkitusti lapsen tasapainoa ja liikuntakykyä. Keskittymiskykykin kiittää, kun poistuu hetkeksi pois ruudun äärestä. Kun Pelliltä kysytään, mihin lapsiperheen kannattaisi Forssassa suunnata luontoretkelle, naisen suu venyy suureen hymyyn. – Täällä on niin monia ihania paikkoja, että niistä on vaikea valita, mutta esimerkiksi Salmistonmäki lammashakoiseen on kesäaikaan aivan ihana.

Tilaa rauhoittua

Kun pääkaupunkiseudulla kasvanut ja ison osan elämästään viettänyt Pelli teki päätöksen Forssan seudulle muuttamisesta, monet hänen ystävistään ihmettelivät naisen elämänmuutosta. -Osa sanoi ihan suoraan, että mitä sinä nyt sinne muutat. Mutta nyt kun he ovat vierailleet luonani, tämä seutu on vienyt myös heidän sydämensä. En muuttaisi Forssan seudulta pois enää mistään hinnasta. Mielestäni Forssa sai Vuoden Retkipaikka 2019 -äänestyksessä kolmannen sijan ihan ansaitusti, Pelli sanoo. – Pääkaupunkiseudun lähettyvillä monet helppokulkuisimmat paikat alkavat olla aika ruuhkaisia. Täällä on mahdollista nauttia ilman, että tarvitsee lähteä kauas. Forssan seudulla luonto on myös todella monipuolista ja täältä löytyy taatusti jokaiselle jotakin. www.forestful.fi

Juttu on julkaistu kokonaisuudessaan Forssan kaupungin tiedotuslehdessä 1/2020.