Sisältöön »
Logo [Forssan Seutu]
 
 

Portaan Nahkurinverstas

Portaan Nahkurinverstas

Portaan Nahkurinverstas on tiettävästi maamme ainoa entisajan nahkurinverstastoimintaa esittelevä museo, joka sijaitsee alkuperäisellä paikallaan. Museon yhteydessä majoitusta ja kahvila-ravintola.

Erityisen harvinaiseksi ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi Portaan Nahkurinverstaan tekee se, että rakennuksen lisäksi paikassa on säilynyt runsaasti entisajan nahkateollisuuteen liittyvää esineistöä ja aineistoa. Nahan valmistuksessa käytetyt koneet ja laitteet ovat entisillä paikoillaan, samoin kuin suutarien ja satulaseppien työkalut.

Kahviosta löydät paikan päällä leivottuja makeita ja suolaisia leivonnaisia, jäätelöä, virvokkeita, makeisia jne.

Majoitustilat sijaitsevat pihataloksi kutsutussa rakennuksessa, joka on alun perin valmistunut v. 1943 verstaan suutareiden ja muiden työntekijöiden asuintaloksi. Kunnostetussa rakennuksessa on kaksi viihtyisää ja kodikasta huoneistoa.

1800-luvun nahkatehtaan entinen nahkojen kuivatus- ja varastotila toimii kokoustilana, jonne sopii hyvin noin 40 henkilöä. Kokoustila on toteutettu mahdollisuuksien mukaan vanhaa museorakennusta kunnioittaen, mutta nykyajan tarpeet huomioon ottaen.

Lisätietoja:

Osoite:
Kappelintie 26
31340 Porras
Puhelin:
040 767 5928,
040 861 5555
Sähköposti:
info@ nahkurinverstas.fi
www:
www.nahkurinverstas.fi

Parkkipaikalle os. Härkätie 1716

Keskiviikosta 10.6. alkaen museo ja kahvila & ravintola ovat auki:
Ke-la klo 11-17
Su klo 10-14
Myös tilauksesta.

Pääsymaksu museoon 5€ / aikuiset, 2€ / 7-17v, alle 7v. ilmaiseksi.

« Takaisin