Palkkatukityöllistyminen

Jos työttömyys pitkittyy, osaamisessa on puutteita tai vamma tai sairaus vaikuttaa työssä selviytymiseen, TE-toimisto voi tukea työttömän työnhakijan työllistymistä palkkatuella. Tukea voi saada työllistymiseen sekä yrityksiin, kunnalle että yhdistyksiin. Tuen määrä ja laajuus vaihtelevat ja työnhakija voi tarkistaa oman palkkatukioikeutensa TE-toimistosta.

Forssan kaupungin työllistää vuosittain useita henkilöitä palkkatuella erilaisiin tehtäviin. Isoimpia työllistäviä yksiköitä ovat Työvalmennuskeskus Aktiivi ja Nuorten työpajat. Lisäksi meillä on tarjolla vaihtelevia tehtäviä Forssan kaupungin työllisyyspalveluissa ja myös eri kaupungin yksiköissä. Teemme myös tiivistä yhteistyötä työllistävien yhdistyksien ja yhdistystyöllistymistä hoitavan Tripla-hankkeen kanssa. Kunnan ja yhdistyksien palkkatukityöllistymismahdollisuudet ovat hyvä vaihtoehto, kun työttömyys on pitkittynyt.

Forssan kaupungin palkkatukityömahdollisuudet ovat tarkoitettu ensisijaisesti forssalaisille työnhakijoille, joiden työttömyys on pitkittynyt.

Mikäli haluat kysyä lisää palkkatukityöllistymisen mahdollisuuksista Forssan kaupungilla, ota yhteyttä uraohjaaja Satu Kaskiseen.

Tällä hetkellä avoinna olevat palkkatukipaikat forssan kaupungilla

 Lähiaikuinen, Talsoilan koulu

Talsoilan kouluun haetaan palkkatuella lähiaikuista syyslukukauden 2021 ajaksi. Lähiaikuinen on mukana Iltapäivätoiminnan järjestämisessä ja työtehtäviä ovat mm. lasten kanssa ulkoileminen, leikkiminen ja askartelu sekä välipalan esille laittaminen ja aikatauluista huolen pitäminen.

Työ vaatii hyviä sosiaalisia taitoja, omatoimisuutta sekä halua ja kykyä työskennellä lasten kanssa sekä tukea lapsia arjenhallinnassa.

Viikkotyöaika on 20 h ja se sijoittuu iltapäivään. Valittavalla henkilöllä tulee olla palkkatukioikeus kunnan työtehtäviin. Rikostaustaote vaaditaan.

Mikäli kiinnostuit tehtävästä, olethan yhteydessä mahdollisimman pian, sillä valinta tehdään heti sopivan henkilön löydyttyä.

Lisätiedot ja hakemukset: Satu Kaskinen/Forssan kaupungin työllisyyspalvelut, 040 529 5702 tai satu.kaskinen@forssa.fi

Apuohjaaja, Työvalmennuskeskus Aktiivi 

Työvalmennuskeskus Aktiivin kehitysvammaisten työtoimintaryhmään etsitään apuohjaajaa, jonka työtehtävänä on kehitysvammaisten ohjaus ja neuvonta. Työtoimintaryhmässä tehdään pääosin erilaisia käsitöitä ja askarrellaan, joten kädentaitoja tai kiinnostusta käsillä tekemiseen tarvitaan.

Työ vaatii ensisijaisesti hyviä vuorovaikutustaitoja ja ryhmässä toimimisen taitoja sekä lisäksi rauhallista työotetta, joustavuutta ja luotettavuutta.

Kyseessä on kokoaikainen työ, jonka kesto on 6 kk. Työtä on mahdollisuus tulla kokeilemaan jo kevään/kesän aikana työkokeilulla. Työsuhde alkaa elokuun alussa. Valittavalla henkilöllä tulee olla palkkatukioikeus kunnan työhön.

Lisätiedot ja hakemukset: Satu Kaskinen, 040 529 5702 tai satu.kaskinen@forssa.fi.  

Työpajan työntekijä, puu- ja logistiikkapaja, Forssan kaupungin työllisyyspalvelut

 Nuorten työpajalle Hämeentielle etsitään palkkatuella työntekijää ruokakuljetukseen. Henkilöltä tulisi löytyä kiinnostusta logistiikka-alan tehtäviin. Työtehtävänä on pääasiassa ruokien kuljettaminen mm. kouluille ja päiväkoteihin. Vaatimuksena on ajokortti (ei tarvita kuorma-autokorttia) ja hyvä fyysinen kunto. Kyky noudattaa kiireisiäkin aikatauluja on tärkeää. Työaika on 33 h / vko.

Arvostamme joustavuutta, valmiutta vaihteleviin tehtäviin ja hyvää asennetta työntekoon.  

Valittavilla henkilöillä tulee olla oikeus kunnan palkkatukitöihin. Oman palkkatukioikeutesi voit varmistaa TE-toimistosta.

Lisätiedot: Carita Hartikainen, 050 9170 851 tai carita.hartikainen@forssa.fi 

Vaihetyöntekijä, Työvalmennuskeskus Aktiivi, Forssan kaupungin työllisyyspalvelut 

Työvalmennuskeskus Aktiivi työllistää vuosittain useita henkilöitä palkkatuella. Aktiivissa tehtävä työ on kevyttä pääosin istuen tehtävää kokoonpanotyötä. Osa työtehtävistä tehdään koneella. Työssä vaaditaan tarkkuutta, huolellisuutta ja keskittymiskykyä. Hyvä näkö ja sorminäppäryys ovat myös tarpeen.  

Tarjoamme mahdollisuuden päästä tekemään teollisuuden työtä mukavassa työporukassa ja tukea myös jatkopolkujen löytämiseen.  

Tehtävään valittavalla henkilöllä tulee olla palkkatukioikeus kunnan työtehtäviin. Työn kesto on 6 kk.  

Lisätiedot ja hakemukset: Satu Kaskinen, 040 529 5702 tai satu.kaskinen@forssa.fi


palkkatukipaikat yhdistyksissä 

TriPla II-hankkeen palkkatukipaikat

TriPla II -hanke on Forssan, Hämeenlinnan ja Riihimäen seudulla toimiva välityömarkkinahanke. Valtaosa seudun yhdistystyöllistämisestä hoidetaan TriPla II-hankkeen kautta. Yhdistyksiin työllistyminen vaatii yleensä korkeimman palkkatuen, johon on oikeutettu mikäli työttömyys on kestänyt 24 kk 28 kk aikana. TriPla II-hankkeen avoimista työpaikoista löytää lisää tietoa hankkeen nettisivuilta ja facebookista (@triplahanke). Hankesihteeri Sanni Kurkela antaa myös lisätietoja: sanni.kurkela@triplahanke.fi tai 050 410 3662

TriPla II -hanke

Myyjä / Kirpputori Solukko

Lounais-Suomen syöpäyhdistys ry etsii myyjää Kirpputori Solukkoon heinäkuun 2021 alusta alkaen. Työtehtäviä ovat mm. asiakaspalvelu, kassatyö, tavaran vastaanotto ja hinnoittelu sekä järjestelytyöt. Työ edellyttää asiakaspalveluhenkisyyttä, oma-aloitteisuutta ja vastuullisuutta. Työaika on 20 h viikossa ja työ kestää 6 kk. 

Tehtävään valitulla henkilöllä tulee olla oikeus palkkatukioikeus yhdistyksessä tehtävään työhön (24 kk työttömyyttä 28 kk aikana). Oman palkkatukioikeutesi voit varmistaa TE-toimistosta.

Lisätiedot ja hakemukset: yhdistyksen puheenjohtaja Kaisa Salminen 050 569 1271 tai kaisam.salminen@gmail.com

Avustaja, Sotainvalidien veljesliitto

Sotainvaliden Veljesliiton Kanta-Hämeen piirin hallinnoima Hämeen avustajatoiminta työllistää palkkatuella kotiavustajia veteraanitalouksiin Forssassa ja ympäristökunnissa.

Työ käsittää pääasiassa kotisiivousta ja muita kodin pikkuaskareita, ulkoiluapua, kauppakäyntejä, seurustelua jne. Kiinnostus vanhustyöhön on jo hyvä alku.Työssä tarvitaan ajokorttia ja lisäksi oman auton käyttömahdollisuus on etu.

Työaika 6 h/pv, palkkatukijakson kesto 6 kk. Valitulla henkilöllä tulee olla palkkatukioikeus yhdistykseen. Työnhakija voi tarkistaa oman palkkatukioikeutensa TE-palveluista.

Työkokeilun kautta voi myös tutustua avustajan työhön.

Lisätiedot: Mervi Riikonen, 0400 218 577 tai mervi.riikonen()luukku.com

Kauppakassityöntekijä, Ystävän Kammari

Oletko ollut työttömänä jo pidempään? Onko sinulle auto käytössä? Haluatko tehdä itsenäistä työtä ikäihmisten kanssa?

Ystävän Kammari työllistää vuosittain useita henkilöitä kauppakassi-työhön. Kauppakassi on palvelu ikäihmisille ja heille, jotka eivät itse suoriudu kauppa-asioinnistaan.

Työ on palkkatuella tuettu, 6kk:n määräaikainen työtehtävä ja työaika on viikossa 22,5 h. Työnantajana toimii yhdistys, jolloin palkkatuen edellytyksenä on vähintään 24 kk työttömyyttä 28 kk aikana. Palkkatukioikeutesi voit tarkistaa TE-toimistosta.

Lisätiedot: Sari Junttila-Alho (ma-pe klo 9-14), 050 588 9644