LiikuntaPALVELUIDEN järjestämät Liikuntaryhmät eri kohderyhmille

Liikuntapalvelut järjestää liikuntaryhmiä huomioiden erityisryhmät, ikäihmiset, työttömät, sekä terveytensä kannalta liian vähän liikkuvat kuntalaiset. Liikuntapalvelut on kerännyt Forssan harrasteliikuntatarjonnan yksiin kansiin lapsille ja nuorille sekä ikäihmisille ja erityisryhmille (pdf).  Aikuisten sekä lasten ja nuorten tiedot löytyvät sähköisesti liikuntatarjontasivulta.

Tervetuloa liikkumaan kanssamme syyskaudella 2023! Ryhmät aloitamme pääsääntöisesti ma 21.8.2023. 

Uusina ryhminä alkavat ikäihmisten selkäjumppa jossa keskitytään keskivartaloalueen vahvistamiseen j aliikkuvuuteen. Ohjaajana toimii Henna Vikman-Heikkilä, joka pitää työikäisille maanantaisin Kuntojumppaa ja kehonhuoltoa sekä erityislapsille vesiliikuntaa. 

Huom! Liikuntapalvelujen jumppiin on mahdollista ostaa jumppasetelivihkoja, jolloin saa yhden ylimääräisen lipun.  Lippuvihkoja myy Vesihelmen kassa.  Otamme vastaan eri firmojen liikuntaseteleitä, joiden kanssa Vesihelmi tai liikuntatoimi on tehnyt sopimuksen. Lisätietoja Vesihelmen kassalta tai liikuntatoimesta.   

Aikuisten liikuntaryhmät työikäisille

Aikuisten ryhmät ovat terveyttä edistävää liikuntaa. Suurin osa ryhmistämme sopii myös vähän liikkuville ja liikuntaa harrastamattomille kuntalaisille. Ryhmiä löytyy Vesihelmen saleista ja altaista, ilmaisia peliryhmiä myös eri liikuntasaleista ja jäähalleista. Tervetuloa rohkeasti mukaan!

Työttömien liikunta

Forssalaisten työttömien on nyt mahdollista osallistua työikäisten ryhmiin kolmella eurolla. Todistus vain mukaan! Tutut keskiviikon vesijumppa ja torstain sähly löytyvät nyt siitä esitteestä. Tervetuloa mukaan laajennettuun tarjontaan! 

 Soveltava liikunta (erityisliikuntaryhmät)

 ”Erityisliikuntaryhmillä tarkoitetaan niiden henkilöiden liikuntaa, joilla on vamman, sairauden tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan, ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista".

Erityisliikuntaryhmät ovat tarkoitettu Forssan, Jokioisten, Tammelan, Humppilan ja Ypäjän kuntalaisille! Erityisliikunnanohjaajamme Sirpa Polo kertoo mieluusti lisää ryhmistä.

Ikäihmisten liikunta

Ikäihmisille on tarjolla liikuntaryhmiä Vesihelmessä sekä ympäri Forssaa. Osan ryhmistä vetää upea joukko vertaisohjaaijamme. Ryhmien lisäksi järjestämme eläkeläisjärjestöjen kanssa iltapäivätansseja torstaisin Järjestöjentalolla. 

Forssan kaupunki tarjoaa yli 70 vuotiaille Vesihelmi-käynnin kahdella eurolla kerran viikossa. Kassalla nimen kirjoitus kyseiseen vihkoon.