juuri nyt!

Lue sivu loppuun asti! Sisältää koronatiedotusta!


Soitinstartti -kokeilu alkaa

Monta vuotta pyörineiden Karuselli -soitinkokeilujen lisäksi olemme alkavalle kevätkaudelle suunnitelleet pidempikestoista mahdollisuutta tutustua ja kokeilla eri soittimia. Voimme tarjota mahdollisuuden kymmenelle esikouluikäiselle forssalaiselle lapselle - kenties useammallekin, jos kiinnostusta ilmenee.

Tarjoamme  mahdollisuutta eskarilaisille siitä käytännön syystä, että opettajien olisi helppo järjestää tunnit eskaripäivän jälkeen. Tämä olisi varmaan myös lapsille ja vanhemmille sujuva järjestely.

Soitin valitaan viiden joukosta. Ne ovat harmonikka, klarinetti, piano, sello ja viulu. Opisto lainaa soittimet, ei kuitenkaan pianoja! Opettajia kokeiluluonteiseen toimintaan tulee viisi. Jokaiselle heistä tulee kaksi oppilasta. Opetusta tarjotaan 10 tai 15 viikon ajan kahden lapsen ryhmissä. 

Monessa musiikkiopistossa tämän kaltaista toimintaa kutsutaan soitinvalmennukseksi. Me nimesimme  tutustumis- ja kokeilujaksomme Soitinstartiksi siksi, että pääasiallinen tarkoituksemme ei ole lasten valmennus. Jokainen heistä saa rauhassa  tutustua soittimeen ja kokeilla sitä. Jospa kipinä soitinopintoihin kuitenkin näin syttyisi? Musiikin perusopintoihin voi tämän jälkeen hakea sisäänpääsytestin kautta, joka järjestetään toukokuun lopulla tai elokuun alussa. Avoimen musiikkiopiston puolelle tullaan  ilman testiäkin.

Jos olet kiinnostunut tuomaan lapsesi Soitinstarttiin, lähetä sähköpostia Terhille terhi.karhumaki@forssa.fi 15.1.2021 mennessä. Ilmoita, kuka olisi tulossa soittelemaan, yhteystietonne ja tietenkin kiinnostuksen kohteena oleva soitin. Jos haluatte miettiä pidempään, ilmoittautumisen voi tehdä myöhemminkin, sillä kymmenen oppitunnin jakson voi aloittaa vielä maaliskuussakin.

Kun ilmoittautuneita tulee, opetus voidaan aloittaa joustavasti parin viikon sisällä  ilmoittautumisesta. Koronatilanteen otamme tietysti huomioon.

Kevätkauden hinnat: 

10 x 30 min kahden lapsen ryhmässä 55 euroa

15 x 30 min kahden lapsen ryhmässä 80 euroa

Ota rohkeasti yhteyttä!


Forssassa 4.1.2021

Terhi Karhumäki

apulaisrehtori


JOULUlomaan asti MAHDOLLISIMMAN normaalisti

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alue on siirtynyt koronapandemian leviämisvaiheeseen 30.11.2020 alkaen.

Forssan kaupungilla on vahva tahto pitää koulut ja lasten ja nuorten harrastustoiminta käynnissä niin pitkään kuin mahdollista. Näin ollen musiikkiopiston perusopetusta, musiikkileikkikoulua ja avoimen musiikkiopiston opetusta jatketaan normaaliin tapaan, kuitenkin entistä tarkemmin terveysturvallisuusohjeita noudattaen. Kuhankeittäjät -kuoron toiminta keskeytetään ensi viikosta (50) alkaen. Jos koronatilanne Lounais-Hämeessä pahenee, siitä todennäköisesti koituu myös muita muutoksia musiikkiopiston toimintaan.

Musiikkiopiston syyslukukausi kestää 18.12. saakka. Koronatilanteesta johtuen pidämme tavallista pidemmän joulutauon ja käynnistämme perusopetuksen ja avoimen musiikkiopiston kevätkauden maanantaina 11.1.2021. Heta-Maijan muskariryhmät kokoontuvat jo ti 5.1. ja to 7.1.


Oppilasilloista ja konserteista

Ennen joulua emme järjestä oppilasiltoja, joulusoittajaisia tai muitakaan konsertteja. Terveys ja turvallisuus ennen kaikkea! Konserttien aika on sitten, kun se varmasti on turvallista.

Etätunneista

Opettaja voi pitää etätunnin oppilaalle, joka on lieväoireisena kotona, mutta jaksaa osallistua opetukseen. Opettajan ei ole kuitenkaan pakko tätä tehdä. Jos pyyntö etätunnista tulee vain hetki ennen tunnin alkua, opettajan voi olla mahdotonta järjestää sitä.

Musiikkiopisto on pääsääntöisesti lähiopetuksessa ja etäopetus on poikkeus. Pyydämme huomioimaan tämän ryhmätuntien kohdalla. Opettajan työmäärä moninkertaistuu, jos hän joutuu toistuvasti pitämään tunteja, jotka ovat sekoitus lähi- ja etäopetusta. 


MASKISUOSITUS YLÄKOULUIKÄISISTÄ ALKAEN

Suosittelemme entistä aktiivisempaa kasvomaskien tai visiirien käyttöä oppitunneillamme ja tiloissamme.  Kasvomaskien käyttöä suositellaan nyt toisen asteen opiskelijoiden lisäksi myös yläkouluikäisille oppilaille. Tiloissamme käyviä vanhempia ja saattajia pyydetään  käyttämään maskeja aiempaa ahkerammin. Muistakaa myös turvavälit tuodessanne tai hakiessanne lapsianne! Käsidesiä on saatavilla tiloissamme.Musiikkiopiston käytäntöjä koronatilanteessa

Musiikkiopisto jatkaa toistaiseksi  lähiopetuksessa. Opetus järjestetään tällä hetkellä niin normaalisti kuin mahdollista sekä musiikkileikkikoulussa, perusopetuksessa että avoimen musiikkiopiston puolella – kuitenkin yleiset terveysturvallisuusohjeet huomioiden. Ehkä selvin poikkeama normaaleista käytännöistämme on syksyn mittaan ollut, että olemme pyrkineet pienentämään ryhmäopetuksen - musiikin hahmotusaineet, kuoro, orkesteri, erilaiset soitinyhtyeet, musiikkileikkikoulu - ryhmiä niin, että niihin osallistuminen  on turvallista. Huolehdimme yhteiskäytössä olevien soittimien ja muiden välineiden puhtaudesta.

Yleiset terveysturvallisuusohjeet lienevät jo kaikille tuttuja:


Seuraa tiedotusta

Seuraamme viranomaistiedotusta koronatilanteeseen liittyen ja noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ohjeistuksia. Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta löytyy THL:n verkkosivuilta thl.fi.

Suosittelemme kaikille Koronavilkku -sovelluksen käyttöä.

 

Terhi Karhumäki

apulaisrehtori

1.12.2020