Matkailijan Forssa

Majoituskohteet
Ravintolat ja kahvilat
Käyntikohteet
Luonto ja aktiviteetit

Forssa on viehättävä hämäläinen pikkukaupunki, joka sijaitsee vain reilun tunnin ajomatkan etäisyydellä Suomen suurimmista kaupungeista. Forssa on seutukunnan vilkas kaupan ja palveluiden keskus, jossa matkailijalle on runsaasti nähtävää ja koettavaa jopa useammaksikin päiväksi.

Ilmakuva Kehräämöstä

Kaupunkikuvaa värittävät vehreät puistot ja punatiiliset vanhat tehdasalueet. Forssalla onkin kunnia olla yksi Suomen kymmenestä kansallisesta kaupunkipuistosta.

Kaupungin ainutlaatuinen historia on vahvimmin koettavissa idyllisellä Kehräämöalueella, jossa sijaitsevat kaupungin historiaa sekä perinnettä esittelevät museot ja näyttelytilat. Entisessä puuvillamakasiinissa sijaitsee Forssan museo, jonka perusnäyttely kertoo tehdaskylän ja sitä ympäröivän maaseudun tarinaa 1800-luvulta 1970-luvulle. Forssan uusin museokohde on Kuosikeskus, jonka pysyväisnäyttely esittelee suomalaisen painokankaan historiaa. Kehräämöalue eri kohteineen, tapahtumineen ja palveluineen sekä viereinen Yhtiönpuisto ovat ehdoton vierailukohde kaupunkiin saapuvalle.

Liikunta- ja urheilukaupunkinakin tunnetun Forssan keskustassa sijaitsee uimarin keidas, Viihdeuimala Vesihelmi, jonka poreissa, tyrskyissä ja liukumäessä aika kuluu hauskasti.

Viihdeuimala Vesihelmessä iloinen vesiliukumäen käyttäjä

Pilvenmäen raveissa pääsee nauttimaan hevosurheilusta parhaimmillaan. Tammavaltikka ja Pilvenmäki Special keräävät vuosittain radalle huippuhevosia valmentajineen, omistajineen ja ohjastajineen. Ravikeskus toimii myös Pick Nick -harrasteajoneuvotapahtuman sekä muiden hienojen tapahtumien näyttämönä.

Paikkakunnan historiaa on kunnioitettu kunnostamalla Elävienkuvien Teatteri, joka sijaitsee kaupungin sydämessä Loimijoen rannalla. Elokuvateatteri toimii myös näyttämönä kansainvälisillä Mykkäelokuvafestivaaleilla, jotka järjestetään vuosittain elokuun lopussa.

Kaunis kesäinen toripäiväForssan kauppatori on kaupungin sydän. Erityisesti kesäisinä toripäivinä tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin keskusta kuhisee elämää ja monet tapahtumat vetävät väkeä kauempaakin.

Torin laidalla sijaitsevassa entisessä suojeluskuntatalossa toimii nykyään Forssan Teatteri tarjoten kulttuurielämyksiä kaiken ikäisille.

Vain muutaman kilometrin päässä Forssan keskustasta sijaitsee Museotila Hevossilta, jossa voi tilauksesta tutustua 1800- ja 1950 –lukujen pihapiireihin rakennuksineen.

Vuosittain kaupungissa järjestetään mm. Forssan Holjat -kaupunkifestivaali, Pick Nick -harrasteajoneuvotapahtuma, maraton- ja pyöräilytapahtuma Forssan Suvi-ilta, kansainväliset Mykkäelokuvafestivaalit ja monet muut pienemmät tapahtumat.

Forssan seudun matkailuneuvonta

Matkailuneuvonnasta saa tietoa alueen tapahtumista, nähtävyyksistä, ostoskohteista, majoitusvaihtoehdoista ja ravintoloista. Osoitteessa Koulukatu 13 sijaitsevassa toimistossa on esitemateriaalia myös muista Suomen kunnista.

Forssan kaupungin matkailuesitteitä on jaossa myös kaupungintalon palvelupisteessä sekä kauppatorilla sijaitsevassa huolto- ja ravintolarakennuksessa.
Voit tutustua seutukuntaan myös digitaalisen Matkailijan Oppaan 2024 innoittamana.

Tutustu monipuoliseen matkailutarjontaan verkossa Forssan seudun matkailusivuilla.

Matkailupalvelut ovat osa Forssan Yrityskehitys Oy:n toimintaa ja seutuyhteistyötä.